Bliv laborantpraktikant ved internationalt forskningsinstitut inden for bioteknologi og biomedicin

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Kunne du tænke dig at blive en del af et internationalt forskningsinstitut?

Institut for Bioteknologi og Biomedicins (DTU Bioengineering) aktiviteter dækker undervisning og forskning i fundamentale biologiske problemstillinger med anvendelse i fokus. Vores styrke er, at undervisningen og forskningen udspringer af integreret brug af ekspertise i discipliner som molekylærbiologi, genetik, biokemi, mikrobiologi, kemi, fysik, matematik, bioinformatik og kemisk biologi.

Jobbet 
Ved Sektion for Syntetisk Biologi under DTU Bioengineering forsker vi blandt andet i filamentøse svampe og gær med henblik på at bruge dem som cellefabrikker til f.eks. bioethanol-, antibiotika- eller enzymproduktion. Vi uddanner laboranter inden for molekylær og mikrobiologi. Arbejdet som laborantpraktikant vil blandt andet foregå i en forskningsgruppe som arbejder på at forstå komplekse aspekter af filamentøse svampes fysiologi på molekylært niveau og arbejder på spændende problemstillinger, der kan komme samfundet til gavn. Der bliver brugt teknologier, som spænder fra den klassiske molekylærbiologi og genetik til transskriptionsanalyser, sekventering af DNA samt metabolom- og proteomanalyse.

Du vil i sektionens laborantteam have nogle faste arbejdsopgaver, der omfatter fremstilling af medier, substrater og forskellige kemiske opløsninger til molekylærbiologi, derudover får du ansvaret for autoklavering og oplæring. Udover disse opgaver kommer du for eksempel til at arbejde med opformering af mikrobielle kulturer, kloning og oprensning af plasmider, genomisk DNA og proteiner. Du vil indgå i forskningsaktiviteter, der kan involvere bakterier, gær og skimmelsvampe.

I Sektion for Protein Kemi og Enzym Teknologi laver vi forskning indenfor mange forskellige områder relateret til proteiner, f.eks.:

  • Nye teknologiske anvendelser af bioaktive proteiner herunder enzymer til fremstilling af komplekse kulhydrater f.eks. prebiotika ud fra restprodukter fra landbruget, affald og anden uudnyttet biomasse.
  • Modernisering og frembringelse af plastiknedbrydende enzymer.
  • Bedre forståelse af tarmbakterier hos nyfødte.
  • Fremtidens bæredygtige proteiner til fødevarer.

Vi tilbyder en solid og alsidig uddannelse som laborant med hovedvægten af opgaver inden for enzym- og proteinkemi, rekombinant proteinproduktion inklusiv fermentering, proteinoprensning, og kemisk analyse. Du vil i praktikforløbet blive tilknyttet en eller to af vores forskningsgrupper og tage del i den almindelige laboratoriedrift.

Som laborantpraktikant bliver du en del af sektionens laborantteam. Udover at støtte forskningsprojekterne direkte, varetager teamet basale laboratoriemæssige opgaver såsom sikkerhed, varemodtagelse, instrumentvedligeholdelse og validering.

Arbejdet på instituttet forgår i et internationalt forskningsmiljø med kollegaer fra hele verden. 

Aktiviteterne beskrevet her i opslaget favner bredt, og der vil også være mulighed for at arbejde på tværs af instituttet i de andre sektioner. Vi har stort fokus på at sikre et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø på instituttet og lægger generelt 

Vores forventninger til dig

  • Du har bestået den teoretiske del af laborantuddannelsen
  • Du arbejder omhyggeligt og engageret
  • Du er udadvendt, positiv og ansvarsbevidst
  • Du kan lide både at arbejde selvstændigt og i teams
  • Du skal have mod på at tale og skrive på engelsk

Hvad tilbyder vi dig

  • et spændende og udfordrende job med gode kollegaer og stor variation i arbejdsopgaverne. Frihed under ansvar, fleksible arbejdstider (flex-aftale) m.m.
  • en solid og alsidig uddannelse som laborant med adgang til vores veludstyrede laboratorier

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten og organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK/Stat) indgået med Finansministeriet. 

Ansættelsen er for et år med start den 1. februar 2025. Arbejdsstedet er Lyngby Campus. Arbejdstiden er 37 timer pr uge. Vi søger et antal laborantpraktikanter.   

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 12. oktober 2024.  Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser. 

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte lektor Jakob Blæsbjerg Hoof, jblni@dtu.dk

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lyngby-Taarbæk Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelunds Vej, 2800 Kongens Lyngby

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 12-10-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6120722

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet