Laborantpraktikant til forskning i fiskebiologi og bæredygtighed hos DTU Aqua

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

I tilknytning til forskningsgruppen ”Fiskebiologi” ved DTU Aqua søger vi en laborantpraktikant til vores forskning i fysiologiske processer og morfologiske strukturer med start 1. februar 2025. 

Gruppens forskning skaber ny indsigt i fisks biologi, økofysiologi og livshistoriestrategi gennem eksperimentelle studier, feltbaserede undersøgelser og laboratorieanalyser. Vi fokuserer på effekter af klima- og miljøændringer, biodiversitet og bæredygtighed på individets udvikling, plasticitet og velfærd. Basis er kontrollerede forsøg, feltstudier og lab. analyser, hvor vi anvender fysiologiske målinger, molekylærbiologiske metoder og histologi som værktøjer i laboratoriet. Vores resultater bidrager til øget forståelse af populations- og økosystemdynamik, hvilket er væsentligt inden for bestandsvurdering og forvaltning af marine fiskeressourcer samt i relation til innovation i akvakultur. Målet er at bidrage til en langsigtet, bæredygtig udnyttelse af fisk som en sund og næringsrig fødevareressource i natur og kultur. Arbejdet i gruppen foregår i et internationalt forskningsmiljø og i samarbejde med kolleger fra forskellige faggrupper.

Et år med nye kompetencer  
Kerneopgaver i laboratoriet består i biologisk analyse af fisk i forskellige livsstadier prøvetaget i eksperimentelt arbejde og feltundersøgelser. Du vil blive uddannet i molekylære og histologiske laboratoriemetoder samt fysiologiske måleteknikker. Du vil blive integreret i opgaver relateret til vores forskningsprojekter og tage del i sikkerhedsarbejde, kemiske analyser samt den almindelige laboratoriedrift. I relation til molekylærbiologiske studier omfatter aktiviteter analyse af genekspression herunder prøvehåndtering, RNA-ekstraktion, cDNA syntese, primer design og qPCR samt kvalitetskontrol på alle niveauer. DNA-baserede-metoder og genotyping indgår desuden i gruppens undervisning på BSc-niveau. Morfologisk arbejder vi med histologi herunder metodeudvikling især farveteknikker og imageanalyse relateret til fisks reproduktive fysiologi og morfologi. Der vil være mulighed for at deltage i eksperimentelt arbejde og prøvetagning fx på forskningstogter samt at bidrage til gruppens undervisning på BSc-niveau. 

Vores forventninger til dig

  • Du har ved praktikperiodens start bestået den teoretiske del af laborantuddannelsen. 
  • Du arbejder omhyggeligt og systematisk, både selvstændigt og i teams.
  • Du er fleksibel, initiativrig og ansvarsbevidst.
  • Du har en ægte interesse for naturvidenskabelige grundfag.   
  • Du læser, skriver og taler engelsk på et niveau, hvor du kan kommunikere fagligt med kolleger.

Hvad tilbyder vi dig

  • Et godt samarbejdsmiljø, hvor vores forskellighed og komplementerende kompetencer ses som et plus.
  • Tværfagligt samarbejde med fokus på igangværende og nye forskningsprojekter samt rådgivningsopgaver. 
  • Integration i en international forskningsgruppe omfattende forskere, assistenter og studerende.
  • Udfordrende og afvekslende arbejdsopgaver. 

Løn og ansættelsesvilkår  
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten og organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter, og IT-medarbejdere (HK/Stat) indgået med Finansministeriet eller anden relevant overenskomst.

Stillingen er knyttet til Sektion for Marine Levende Ressourcer. Ansættelsen er for et år med start den 1. februar 2025. Arbejdssted er DTU Lyngby Campus. 

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 24. oktober 2024 . Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser. 

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte seniorforsker Jonna Tomkiewicz, jt@aqua.dtu.dk  / 4021 3056 eller seniorforsker Sebastian N. Politis, snpo@aqua.dtu.dk  / 2112 4982.

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

DTU Aqua  gennemfører forskning, uddannelse og rådgivning inden for bæredygtig udnyttelse af levende ressourcer i hav og ferskvand, akvatiske organismers biologi og økosystemers udvikling, integrationen i økosystembaseret forvaltning samt akvakultur. Instituttet dækker et bredt felt af naturvidenskabelige og tekniske kompetencer og har et omfattende samarbejde med andre danske og udenlandske forskningsinstitutioner. DTU Aqua har ca. 330 ansatte, hvoraf omkring halvdelen er videnskabelige medarbejdere. Instituttet har arbejdspladser i Lyngby, Hirtshals, Silkeborg og Nykøbing Mors samt på havforskningsskibet Dana. Læs mere på  www.aqua.dtu.dk

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lyngby-Taarbæk Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelunds Vej, 2800 Kongens Lyngby

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 24-10-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6124995

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet