ADJUNKT TIL UDDANNELSE OG FORSKNING I MILITÆR EFTERRETNING

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Forsvarsakademiets Center for Værnsfælles Operationer søger en adjunkt i efterretning, der kan forske og undervise i militær efterretning med relevans for Forsvarets opgaveløsning. Vil du udfordres fagligt og dygtiggøre dig i et fagligt stærkt og dynamisk miljø tæt på Forsvarets operative virke, er det nu du skal søge denne 3-årige adjunkt-stilling.

Om os

Center for Værnsfælles Operationer (CVO) er Forsvarsakademiets videnscenter inden for militære operationer på det operative niveau. Centerets faste medarbejdere består af militære og civile analytikere, forskere, forskningsassistenter og studentermedhjælpere. Centeret har derudover tilknyttet eksterne ph.d.-studerende.

Centrets hovedopgave er at udvikle, planlægge og gennemføre videregående uddannelser, efteruddannelser indenfor værnsfælles operationer på det operative og strategiske niveau. Vores undervisning er primært rettet mod Forsvarets Master i Militære Studier. Derudover bidrager vi til Forsvarets forskellige chefkurser samt til specialiserede efteruddannelser inden for efterretning. Forskning og udvikling har en central plads i centerets daglige opgaveløsning, da vi herigennem skaber ny viden, der understøtter centerets uddannelser ift. emner som planlægning og føring på operativt niveau, anvendelse af funktionelkapaciteter som logistik, indtænkning af efterretningsvirksomhed og informationsoperationer mv. Centeret bidrager desuden med rådgivning og støtte til øvrige dele af Forsvaret og har en omfattende formidlingsvirksomhed inden for centrets områder.

I vores hverdag lægger vi stor vægt på både faglighed, nytænkning og godt kollegaskab. Omgangstonen i centeret er uformel med god plads til et grin.

Om stillingen

Stillingen er en tidsbegrænset 3-årig adjunkt-stilling.

Du vil blive en del af Center for Værnsfælles Operationer, der er et center under Institut for Militære Operationer, som har ansvar for at planlægge og gennemføre blandt andet undervisning i operationsplanlægning og efterretning samt forske i disse emner på Forsvarsakademiet. Centeret består af både analytikere og forskere og leverer produkter og undervisning af høj kvalitet til gavn for praktikere.

Som adjunkt ved Center for Værnsfælles Operationer skal du overvejende bidrage til centrets udvikling og gennemførelse af uddannelser i højeste kvalitet inden for efterretningsområdet, såvel som at du skal bidrage til vidensproduktion gennem publicering af forskningsbaserede artikler og rapporter.

Dit primære forsknings- og undervisningsområde vil være samspillet mellem efterretning og militære operationer. I samarbejde med instituttet skal du udarbejde en ambitiøs adjunktplan for fremtidig forskning og udvikling.

Du vil desuden sammen med instituttets øvrige forskere og analytikere deltage i planlægning og gennemførelse af et fag om efterretningsanalyse på Master i Cyber- og efterretningsoperationer (MICS), der udbydes i samarbejde med Syddansk Universitet.

Vi tilbyder dig ansættelse i et meget dynamisk, akademisk og praksisorienteret center, hvor vi har fokus på udvikling af centrets forskningsfelter til fordel for de uddannelser, som instituttet tilbyder alene eller sammen med andre institutter. Vi vægter tværfaglighed, samarbejde, sparring og sammenhold højt og har en uformel omgangstone i centret. Der kan periodevist være rejseaktivitet knyttet til stillingen i form af netværksmøder og konferencer i ind- og udland. Centret tilbyder fleksible arbejdsvilkår, så du kan yde dit bedste arbejdsmæssigt, men også få privatlivet til at hænge sammen.
Dit faste tjenestested bliver København og instituttet har adresse på Svanemøllens Kaserne.

Om dig

Du har færdiggjort en ph.d. med relevans for Forsvaret.

Du skal have solid erfaring med at undervise inden for efterretningsområdet, med fokus på værnsfælles militær efterretningstjeneste i Danmark. Endvidere skal du have publiceret inden for efterretningsområdet. Du skal have et operativt mindset og brænde for at lære vores soldater at indtænke efterretning i planlægning og udførelse af militære operationer.

Det er derfor et krav, at du har kendskab til, og erfaring med, planlægning og gennemførelse af militære operationer fx fra en operativ eller taktisk stab. Du skal også have kendskab til efterretningsområdet i Forsvaret. Under alle omstændigheder er det et krav, at du har både evne og vilje til at sætte dig ind i den militære kontekst, som din formidling og analysearbejde skal indgå i.

Erfaring med efterretningsarbejde i Forsvaret er en klar fordel. Måske har du også været udsendt i en international mission.

Personligt er du initiativrig, nysgerrig og ansvarsbevist og har et ønske om at bidrage til udvikling af efterretningsuddannelser til gavn for Forsvaret og andre statslige myndigheder. Du er en stærk formidler og har gode pædagogiske evner fra erfaring med undervisning, gerne på diplom-, bachelor- og masterniveau og evner at kombinere din akademiske faglighed med praksisforståelse og formidlingsevner på et højt skriftligt og mundtligt niveau - både på dansk, med henblik på at formidle forskningsprojekt, -ideer og resultater til relevant publikum i og uden for Forsvaret samt understøtte myndighedsbetjening.

Da instituttet er sammensat af forskellige fagligheder, herunder både civile og militære medarbejdere, skal du kunne trives med at støtte og rådgive kollegaer, der ikke nødvendigvis har samme baggrund som dig selv.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes og aflønnes efter den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikere i Staten. Hertil kommer en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning. Alt efter dine kvalifikationer og kompetencer, er der mulighed for forhandling af tillæg.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder bl.a., at du skal kunne sikkerhedsgodkendes, samt at du er forpligtet til at deltage i fredsskabende og fredsbevarende operationer mv.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte CVO INTEL team ved lektor Maya Mynster Christensen på FIIN FAK-IMO-VO06 eller internetmail: FAK-IMO-VO06@fiin.dk.

Hvis du har spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-Konsulent Mia Nordbeck Carlsson, Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 728 19937.

Ansøgningsfristen er den 6. august og samtaler forventes gennemført umiddelbart herefter.

Efter ansøgningsfristens udløb vil instituttet foretage en vurdering af ansøgernes kvalifikationer. På den baggrund vil et antal kandidater blive indbudt til samtale.

Som en del af din ansøgning skal du fremsende følgende:
- Motiveret ansøgning og CV
- Relevante diplomer og eksamensbeviser
- Forskningsplan for de næste 3-5 år (max 3 sider) inden for relevant forskningsfelt
- En liste med udgivne publikationer. Er du medforfatter, fremsendes der et co-author statement
- Op til fem udvalgte publikationer

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

Forsvarsakademiet (FAK) bidrager til Forsvarets opgaveløsning ved at levere relevante og tidssvarende uddannelser samt forskning og rådgivning til Forsvarets medarbejdere og myndigheder. Dertil støtter FAK koncernen med kursusadministration samt vejledning i pædagogik og digitale læringsformer.
FAK består af tjenestesteder i henholdsvis København, Varde, Karup og Frederikshavn og udbyder grund- og videreuddannelserne, herunder sergent- og officersuddannelser, inkl. sprogofficersuddannelsen, Den Militære Akademiuddannelse samt Master i Militære Studier. Derudover udbyder FAK en lang række efteruddannelser, der bidrager til, at Forsvarets medarbejdere og reserven kan løse deres opgaver effektivt og professionelt gennem hele karrieren.
FAK gennemfører forskning og udvikling indenfor de tre militære kerneområder; militære operationer, militær strategi og militær ledelse samt tilknyttede områder som krigshistorie, kulturforståelse og militær teknologi. FAK indgår i samarbejder med både danske og udenlandske forsknings- og uddannelsesinstitutioner og bidrager til udvikling af NATO's doktriner og forskningsprojekter. Vidensproduktionen understøtter uddannelserne, men anvendes og formidles også bredt til gavn for Forsvaret, nationale og internationale samarbejdspartnere samt samfundet som helhed. Læs mere på fak.dk.




INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lyngby-Taarbæk Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Svanemøllens Kaserne, Ryvangs Allé 1, 2100 København Ø

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 06-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1236&ProjectId=184078&DepartmentId=18959&MediaId=338&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5864459

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet