BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Kontoret Forskning, Teknologi og Kultur dækker en række områder, hvor behovet for samfundsbelysende statistik er voksende. Det gælder statistikker om forskning og innovation, fondes aktiviteter, grøn omstilling, kulturforbrug og -udbud, virksomheders og befolkningens it anvendelse, SDG indsatser mv., dvs. fakta af væsentlig samfundsmæssig betydning. Det er relativt nye statistikområder, der løbende udvikles i tæt samarbejde med ministerier, forskere, interesseorganisationer og andre brugere.
Om stillingen
Vi søger en kollega, der kan indgå i arbejdet med drift og udvikling af statistikkerne om forskning og innovation og fondes aktiviteter, herunder om samspillet mellem offentlige og private aktører. Statistikkerne bygger på indberetninger fra private virksomheder, universiteter, hospitaler, private fonde mv. og rummer et stort analyse- og forskningspotentiale. Et eksempel på dette er forskning i relation til grøn omstilling. Der er et tæt samarbejde med brugere og indberettere i Danmark og internationalt med de øvrige nordiske landes statistikmyndigheder, Eurostat og OECD. Forsknings- og innovationsstatistikkerne følger EU’s og OECDs retningslinjer beskrevet i hhv. Frascati og Oslo manualen.
Stillingen er placeret i et kontor med 15 medarbejdere, der dækker alle faser af statistikproduktion, herunder afgrænsning af indhold, identificering af datakilder, design af undersøgelser, tilrettelæggelse og koordinering af dataindsamling, kvalitetssikring, analyse og formidling.
Du vil indgå i et team med fire kollegaer, men vil også i stort omfang arbejde sammen med kontorets øvrige medarbejdere og andre kontorer i Danmarks Statistik. I samarbejde med brugerne, blandt andet Uddannelses og Forskningsstyrelsen, er der igangsat en række udviklingsprojekter på forskningsstatistikkerne og du skal derfor trives med at have flere bolde i luften samtidig og kunne håndtere mange samarbejdsrelationer både internt og eksternt.
Som nævnt indledningsvis har kontoret ansvar for mange forskellige statistikker, der bygger på en bred vifte af metoder og datakilder. Arbejdet i kontoret giver derfor rig mulighed for faglig udvikling.
Kompetencer
Statistikkerne om forskning og udvikling og fondes aktiviteter er primært baseret på spørgeskemaundersøgelser, suppleret med oplysninger fra Danmarks Statistiks øvrige statistikregistre. Erfaring med analyse af data fra flere forskellige kilder, kendskab til programmering i SAS, R, eller lignende og grundlæggende kendskab til statistiske metoder er derfor en forudsætning.
Det er vores forventning, at du har en samfundsfaglig uddannelsesmæssig baggrund og gerne et par års erhvervserfaring, fx fra et relevant studenterjob.
Løn og ansættelse
Aflønning sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC.
Kontakt og ansøgning
Du kan kontakte kontorchef Claus W. Andersen (9137 6404, cwa@dst.dk) eller specialkonsulent Paul Lubson (3055 6748, pal@dst.dk), hvis du har spørgsmål til stillingen.
Har stillingen fanget din interesse? Så send os din ansøgning, eksamenspapirer og CV mv. ved at klikke på ”Søg stillingen”nedenfor.
Kort om Danmarks Statistik
Danmarks Statistik er den centrale myndighed for den danske statistik, placeret i Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet. Vi indsamler, bearbejder og offentliggør statistiske oplysninger om samfundet. Vi er ca. 600 ansatte og er en familievenlig arbejdsplads med fleksibel arbejdstid og gode udviklingsmuligheder. Få et hurtigt overblik på www.dst.dk/profil
Se vores medarbejdervideo her: https://youtu.be/UanDN4JQ5us
Du kan følge os på LinkedIn.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Lyngby-Taarbæk Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
DANMARKS STATISTIK, Sejrøgade 11, 2100 København Ø
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 25-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=171087&DepartmentId=6406&MediaId=338&SkipAdvertisement=true
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5882083