Har du lyst til at være en del af en velfungerende forskningsgruppe, der spiller en væsentlig rolle i udførslen af avancerede kemiske analyser i forbindelse med vores forsknings- og rådgivningsprojekter?
Er du akademiker med flair og interesse for instrumentelle analyser af kemiske stoffer i fødevarer? Så har vi til en udfordrende og alsidig stilling til dig, hvor du vil blive involveret i mange forskellige forskningsprojekter og rådgivning af danske myndigheder.
Du vil blive tilknyttet Forskningsgruppen for Kemisk Fødevareanalyse, som bl.a. rådgiver og forsker i dannelsen af kemiske procesforureninger i fødevarer, samt analyser heraf. Forskningsgruppen, som du skal indgå i,har en omfattende analytisk platform baseret på massespektrometri og har til formål at bidrage til en forbedret kemisk forståelse for dannelsen og forekomsten af uønskede kemiske stoffer i vores fødevarer.
Du skal være en erfaren kemiker, så du kan bistå med videnskabelige opgaver relateret til vores funktion som EU referencelaboratorium for procesforureninger (EURL-PC) og til videnskabelig rådgivning af danske myndigheder. En af EURL’ets opgaver er at bidrage til forbedring og harmonisering af kemiske analysemetoder og aktiviteterne udgør derved det videnskabelige og tekniske grundlag for den fremtidig fødevarekontrol i EU.
Er du en kemisk orienteret akademiker med interesse for instrumentelle analyser?
Dit ansvar inkluderer at sikre driften af vores avancerede analyseudstyr, deltage i den daglige drift af analyselaboratoriet og bidrage til problemløsning relateret til vores funktion som EURL samt andre igangværende forskningsprojekter. Du vil primært blive involveret i analyse af procesforureninger og optimering af analysemetoder baseret på GC-MS og i mindre grad LC-MS. Hos os får du gode muligheder for at udvikle dine kompetencer inden for instrumentel analyse af fødevarer. Dette inkluderer også databehandling og statistiske analyser af resultaterne.
Da vi løbende implementerer nye analysemetoder, vil du blive inddraget i udvikling og validering af metoder og udarbejdelse af analyseforskrifter. Du vil slutte dig til og arbejde tæt sammen med det stærke team af teknikere og videnskabelige medarbejdere i gruppen og skal forvente at tilbringe arbejdstimer i laboratoriet. Forskningsgruppen har mange studerende, der udfører deres afsluttende projekter i vores laboratorier, ligesom vi også har laborantpraktikanter. Så du skal trives med at instruere og vejlede studerende og praktikanter i deres laboratoriearbejde.
Vi lægger stor vægt på arbejdsglæde og sammenhold i forskningsgruppen. Derfor er der gode muligheder for at deltage i sociale arrangementer med dine kollegaer og for at sparre med både laboranter og videnskabelige medarbejdere omkring resultater og problemløsning i forhold til analyserne og metodeudvikling. Vi tror på, at medarbejdernes indflydelse og ansvar giver øget arbejdsglæde og bedre resultater. Derfor får du selv stort ansvar for at planlægge udførslen af dine arbejdsopgaver. Du får en bred kontaktflade internt på instituttet, så vi forventer, at du som person er serviceminded og god til at samarbejde.
Du skal trives med nedenstående opgaver:
- Anvende analytiske teknikker til karakterisering af organiske procesforureninger i sporniveauer i fødevarer, f.eks. akrylamid
- Bidrage til teknisk rapportering og publicering
- Bidrage til videnskabelig rådgivning og publicering
- Planlægge laboratorieaktiviteter samt europæiske referencelaboratorieaktiviteter
- Vedligeholde analyseinstrumenter
- Bidrage til kommunikationen med medlemmer af EURL-PCs netværket i Europa
- Assistere med diverse praktiske opgaver relateret til EURL-arbejdet
- Bidrage til videnskabeligt relaterede forskningsprojekter
Dine kvalifikationer må gerne bare præg af
Du forventes at have solid baggrund og viden om og helst erfaring inden for analytisk fødevarekemi med fokus på bestemmelse af små molekyler på sporniveauer og erfaring med analyse af biologiske materialer/fødevarer. Du er ambitiøs og struktureret, har en høj motivation for forskningsmæssig ekspertise og kan arbejde selvstændigt og engageret med entusiasme og interesse for arbejdsområdet. Det er en fordel, hvis du har en eller flere af nedenstående kompetencer:
- En akademisk baggrund inden for analytisk kemi, kemi, kemi teknik eller tilsvarende
- Erfaring og praktisk brug af gaskromatografi og GC/MS samt lignende analytiske teknikker
- Laboratorieakkreditering (ISO17025), analytisk kvalitetssikring og metodevalidering
- Gode evner til at skabe velorganiserede arbejdsgange
- Gode kommunikationsevner, herunder gode dansk- og engelskkundskaber, både skriftligt og mundtligt
- Trives med samarbejde og teamwork i et multikulturelt miljø
- Erfaring med metodeudvikling og optimering og bør have et godt kendskab til brugen af software til dataopsamling og instrumentstyring
Som person har du et positivt mindset, er serviceminded, god til at bevare overblikket samt har sans for detaljer. Du er villig til at bidrage til at løse både mindre og større praktiske opgaver og kan tilrettelægge og prioritere tid og opgaver.
Hvad tilbyder vi dig
Vi tilbyder et interessant, varierende og udfordrende job i en international atmosfære. Du får et job med stort potentiale for egen indflydelse og varierende arbejdsopgaver, som du planlægger sammen med de øvrige medlemmer af EURL'et. Vi værdsætter høj faglighed, og ønsker at du løbende udvikler dig i takt med dit ansvar.
Vi tilbyder en spændende og dynamisk arbejdsplads med gode kollegaer og mulighed for selvstændige arbejdsopgaver.
Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsesstedet er DTU Lyngby campus.
Stillingen er dimensioneret til 37 timer ugentligt. Der forventes en vis fleksibilitet i forhold til hvordan disse timer udmøntes afhængig af arbejdsopgaver.
Vi ønsker at besætte stillingen pr. 1. februar 2025 eller hurtigst muligt derefter.
Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 11. december 2024.
Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.
Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte seniorrådgiver Arvid Fromberg, telefonnummer: 93518927, mail: arfr@food.dtu.dk . Læs mere om DTU Fødevareinstituttet på www.food.dtu.dk
Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.
Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen. Da DTU arbejder med forskning i kritisk teknologi, hvormed der gælder særlige regler for blandt andet sikkerhed og eksportkontrol, kan der blive foretage open source-baggrundstjek af kvalificerede kandidater til stillingen.
DTU Fødevareinstituttet
DTU Fødevareinstituttet forsker i og formidler gennem rådgivning, innovation og undervisning bæredygtige og værdiskabende løsninger indenfor fødevarer og sundhed til gavn for samfundet. DTU Fødevareinstituttets vision er at gøre en forskel ved at skabe fremtidens velfærd gennem forskning i fødevarer og sundhed. Instituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger. Instituttets opgaver bliver løftet i et unikt tværfagligt samarbejde indenfor bl.a. ernæring, kemi, toksikologi, mikrobiologi, epidemiologi, modellering og teknologi.
Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar vision om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den vision lever den dag i dag. DTU har 13.400 studerende og 5.800 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Lyngby-Taarbæk Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelunds Vej, 2800 Kongens Lyngby
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 11-12-2024;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6155329