Danmarks Tekniske Universitet: Institutadministrator – DTU Fysik

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Ansvarlig for effektive arbejdsgange, data, analyser, økonomi og kontrakter 

Vi søger en institutadministrator med stærke kompetencer inden for økonomi, problemløsning og IT-systemer til at understøtte en effektiv drift og en ambitiøs udvikling af vores institut.

DTU Fysik har ca. 300 medarbejdere, der med stort engagement og daglig begejstring samarbejder om at løse videnskabelige, tekniske og administrative opgaver. Tilsammen leverer vi fremragende undervisning, excellent forskning på internationalt niveau og innovative løsninger.

Vi lægger vægt på åbenhed og samarbejde, gensidig respekt og anerkendelse, og vi prioriterer personlig og faglig udvikling for den enkelte. Vi favner et dynamisk og internationalt miljø med medarbejdere fra ca. 40 lande. 

Jobbet 
Du vil som institutadministrator referere til institutdirektøren og have ansvaret for effektive administrative arbejdsgange, dataanalyser og robuste kontrakter i tæt samarbejde med administrative medarbejdere i de ni forskningssektioner, de andre enheder på instituttet (se Organisation - DTU Fysik ) og i DTU’s centrale administration. 

Du vil samarbejde tæt med institutdirektøren og lede projekter og analyser, der understøtter og kvalificerer instituttets drift, økonomi og strategiske udvikling. Du vil indgå i instituttets ledelsesgruppe.

Du vil være i daglig dialog med mange kollegaer, blandt andet med institutsekretæren, den ansvarlige for instituttets forskningsinfrastruktur og ikke mindst teamet af de administrative medarbejdere i forskningssektionerne samt administrative medarbejdere, der understøtter vores undervisning, Ph.d.-skole og mekaniske værksteder.

Du vil også have tæt samarbejde med DTU’s centrale enheder, særligt inden for økonomi, jura, IT og HR, og indgå aktivt i netværk på tværs at DTU og således have muligheden for at bidrage til effektiv administration på universitet samlet set.

Dine primære ansvarsområder vil være:

  • overblik over alle aspekter af instituttets økonomi
  • økonomisk indsigt i vores forskningsprojekter, kommercielle aktiviteter, anlægsinvesteringer og den centrale drift i tæt samarbejde med DTU’s afdeling for Økonomi og Regnskab
  • drive udvikling af optimale arbejdsgange og sikre vidensdeling i instituttets tværgående administrative team
  • IT-sikkerhedsansvarlig med fokus på administrative processer i tæt samarbejde med den forskningsinfrastrukturansvarlige og DTU’s IT-afdeling 
  • at fremme udarbejdelsen af juridiske kontrakter i tæt samarbejde med DTU’s juridiske teams 
  • GDPR-ansvarlig og sikre overholdelse af regler og retningslinjer
  • effektiv udnyttelse og integration af administrative IT-systemer i tæt samarbejde med centrale enheder, f.eks. DTU’s HR-afdeling
  • bidrage til instituttets årsrapporter, handlingsplaner og strategirapporter 

Kompetent inden for økonomi og administrative systemer
Vi forventer at du har administrativ erfaring, en analytisk tilgang og en akademisk baggrund, der gør dig i stand til at bibringe analyser som robuste beslutningsgrundlag.

Der vil specifikt blive lagt vægt på følgende:

  • solid erfaring med økonomi i større enheder
  • stærke kompetencer i brug af administrative IT-systemer og optimering af arbejdsgange
  • skarpt analytisk blik
  • ubesværet kommunikation på dansk og engelsk i skrift og tale
  • gode samarbejdsevner og god til at opbygge konstruktive relationer
  • at du trives med at levere resultater i fællesskab 
  • at du er nysgerrig og en effektiv problemløser

Erfaring fra universitetsverdenen er en fordel. 

En spændende arbejdsplads 
På DTU Fysik forsker og underviser vi inden for en bred vifte af fagområder med omdrejningspunkt i fysikken. Vi prioriterer at have adgang til og udvikle unik forskningsinfrastruktur for at kunne levere banebrydende forskningsgennembrud. Vi begejstres af at løse komplekse problemer i samarbejde med danske og udenlandske kollegaer, og vi er internationalt anerkendt for vores forskning. Godt humør og en positiv tilgang til arbejdsopgaver er en naturlig del af hverdagen. Du vil sammen med dine kollegaer spille en afgørende rolle i at understøtte uddannelse, forskning og innovation til gavn for samfundet.

DTU arbejder kontinuerligt med at professionalisere ledelse. Det arbejde er konkretiseret i DTU Lederrollen, der beskriver DTU’s forventninger til ledernes faglige og personlige kompetencer. Du kan læse mere om DTU's lederrolle på hjemmesiden . Som Institutadministrator på DTU Fysik er der særlig vægt på faglig ledelse og ressourceledelse. 

Vi værdsætter høj faglighed, og ønsker at du løbende udvikler dig. En naturlig del af dit nye job bliver således høj faglighed, din egen udvikling og ansvarlig handlefrihed.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst for akademikere i staten. Du ansættes som chefkonsulent. Stillingen er på 37 timer og ønskes besat snarest muligt.

Arbejdssted er DTU Lyngby Campus. Vi har også medarbejdere på Risø campus, hvorfor møder og aktiviteter også vil forekomme der. 

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 17. september 2023. Søg stillingen online på  www.job.dtu.dk Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser. Samtaler forventes afholdt snarest derefter.

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte institutdirektør Jane Hvolbæk Nielsen, 22 27 43 93 eller jane@fysik.dtu.dk . Du kan læse mere om instituttet på www.fysik.dtu.dk.  

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Om DTU Fysik 
Institut for Fysik er internationalt førende inden for forskning i fysik af både grundlæggende og anvendt karakter. Vi forsker inden for materialevidenskab, kvantesystemer, plasmafysik, neutronik og kontiuumsfysik. Vi bidrager med viden og teknologi inden for vedvarende energi, herunder katalyse og power-to-X samt fission- og fusionsenergi, og inden for kvanteteknologi til kvantecomputere, sensorer og sikker kvantekommunikation. Vi har samarbejde med universiteter, forskningsfaciliteter og virksomheder i hele verden. Instituttet udbyder kurser og projekter på bachelor-, diplom-, kandidat- og ph.d.-niveau. Instituttet har ni forskningsfaglige sektioner, som hver har en eller flere administrative medarbejdere. Vores PhD skole, som har ca. 100 ph.d.-studerende, understøttes også administrativt. Vi har to mekaniske værksteder, et avanceret studenterlaboratorium, der anvendes til både indledende og videregående undervisning, og DTU’s teknologihistoriske enhed er forankret hos os. Mere end halvdelen af instituttets økonomi består af projektbaseret ekstern finansiering, som tiltrækkes fra offentlige og private fonde, både nationalt og internationalt.

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lyngby-Taarbæk Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelunds Vej, 2800 Kongens Lyngby

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 17-09-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://efzu.fa.em2.oraclecloud.com/hcmUI/CandidateExperience/da/sites/CX_1/job/2265

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5895474

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet