DTU Kemi varetager undervisning og forskning inden for alle kemiens hovedområder. Instituttet bidrager aktivt til den internationale kemiske grundforskning, hvor sigtet er at videreudvikle kemiens metoder og begreber, og at forklare og afdække sammenhænge. Kemisk forskning går ofte på tværs af de traditionelle hovedområder og ofte med stærke relationer til naboområder som f.eks. biokemien.
Forskningsgruppen: Tværfaglig gruppe, hvis forskning er centreret omkring studier af kolesterol i biologiske systemer, herunder design af kolesterol bindende proteiner og studier af proteiner involveret i humane sygdomme.
Jobbet
Det forventes, at du har evnen og lysten til at arbejde inden for følgende områder:
Genteknologi: Fremstilling af kompetente celler, transformering i E.coli, plasmidoprensning, gelelektroforese og analyse af DNA-sekventeringsresultater.
Fremstilling af kolesterol bindende proteiner: Dyrkning af bakterier i forbindelse med fremstilling af rekombinante kolesterol bindende proteiner i heterologe værtssystemer, herunder fermentering i laboratorieskala.
Oprensning og karakterisering af kolesterol bindende proteiner: Anvendelse af HPLC (ÄKTA) til oprensning af proteiner på præparative kromatografiske kolonner (bla. ionbytning, affinitet og gelfiltrering). Karakterisering ved hjælp af SDS-PAGE og UV-VIS spektrofotometri.
Anvendelse af biokemiske assays for at identificere molekyler som hæmmer interaktionen mellem kolesterol og kolesterol bindende proteiner: metoden vil inkludere fluorescens baseret spektrofotometri.
Forefaldende laboratoriearbejde: Fremstilling af reagenser, håndtering af kemikalieaffald, lagerstyring af forbrugsmaterialer. Deltagelse i, og klargøring af laboratorier til øvelseskurser for ingeniørstuderende.
Vores forventninger til dig
- Du forventer at bestå eller har bestået den teoretiske del af laborantuddannelsen
- Du arbejder omhyggeligt og har gode samarbejdsevner
- Du er engageret og positiv
- Du kan lide både at arbejde selvstændigt og i mindre teams
- Taler og læser engelsk på højt niveau.
Vi tilbyder
En alsidig uddannelse i et travlt og internationalt forskningsmiljø.
Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten og organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK/Stat) indgået med Finansministeriet.
Ansættelsen er for et år med start den 1. marts 2025. Arbejdsstedet er Lyngby Campus.
Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest 6. februar 2025
. Åbn linket ”ansøg online” og udfyld ansøgningsformularer samt vedhæft ansøgning, CV og eksamenspapirer.
Du er velkommen til at kontakte laborant David Frej Nielsen på 40484836 eller dafn@kemi.dtu.dk
Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen. Da DTU arbejder med forskning i kritisk teknologi, hvormed der gælder særlige regler for blandt andet sikkerhed og eksportkontrol, kan der blive foretage open source-baggrundstjek af kvalificerede kandidater til stillingen.
Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Lyngby-Taarbæk Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelunds Vej, 2800 Lyngby-Taarbæk
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 06-02-2025;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/76d2e6a8-c46d-4530-b833-b1250b1c25af