Direktør for Danske Erhvervsakademier

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Danske Erhvervsakademier søger en direktør, der brænder for den praksisrettede del af den videregående uddannelsessektor, og som kan flytte organisationen “Danske Erhvervsakademier” til det næste niveau.

 

En direktør, som kan lede og udvikle organisationen mhp. at styrke erhvervsakademiernes position og politiske indflydelse, sikre stærke samarbejdsflader til relevante organisationer, foreninger og embedsværk og bidrage til at fastholde en stærk og samarbejdende sektor. Altid med et skarpt blik for de behov, der er i det erhvervsliv, som ansætter dimittenderne og omsætter vores forskningsresultater.

 

Som direktør for Danske Erhvervsakademier skal du arbejde benhårdt på at sikre den politiske indflydelse, der er nødvendig, så erhvervsakademierne fortsat kan levere kvalitetsuddannelser og forskning på højt niveau i hele landet.

 

Arbejdsopgaver og kvalifikationer

Som direktør for Danske Erhvervsakademier får du derfor en helt central rolle i foreningens strategiske og politiske arbejde. Det skal ske i et tæt samarbejde med bestyrelsesformandskredsen, som har det overordnede ansvar for foreningens strategiske og institutionspolitiske retning, og rektorkollegiet som i fællesskab sikrer koordinering og udviklingen af sektoren i et tæt samarbejde, som også indebærer en udbygget udvalgs- og netværksstruktur på tværs af institutionerne med deltagelse af akademiernes dygtige medarbejdere. Du får ligeledes ansvaret for udviklingen af sekretariatets opgaver samt medarbejdere, og du bliver en drivende kraft i at sikre sektorens fælles kommunikation.

 

Opgaverne i sekretariatet omfatter bl.a. følgende:

  • Sparringspartner for foreningens formandskab, bestyrelsesformænd og rektorer på akademierne.
  • Politisk interessevaretagelse ift. vigtige interessenter, herunder arbejdsmarkedets parter, ministerie, øvrige uddannelsessektorer og mange flere.
  • Sikring af et analytisk grundlag som underlag under foreningens arbejde.
  • Kommunikation af analyser, resultater og politik i den offentlige debat og medierne.
  • Understøttelse af erhvervsakademiernes uddannelser, forskning mv. bl.a. via foreningens fora.
  • Afholdelse af større årlige events, som bidrager til sektorens sammenhængskraft og synliggør erhvervsakademiernes uddannelser og dimittender samt det nære samspil med praksis.
  • Udvikling og vedligeholdelse af databeredskab mhp. rapportering og benchmark på sektorniveau, der kan underbygge erhvervsakademiernes mærkesager.

 

Vi søger derfor en direktør, der er stærk på det strategiske plan, med gode relationelle og kommunikative kompetencer og som trives som en fisk i vandet i spændingsfeltet mellem politisk interessevaretagelse, stærkt sektorsamarbejde og livet i et uddannelsessekretariat.

 

Og udover relevant uddannelse, solid ledelseserfaring, stærke kompetencer ift. politisk interessevaretagelse og public affairs, erfaring med det styringsmæssige ”setup” på uddannelsesområdet, et stærkt netværk i uddannelsessektoren og alt det andet, som altid er vigtigt, så skal du i særdeleshed kunne skabe følgeskab blandt institutionerne, og sikre en god og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

 

Om Danske Erhvervsakademier

Danske Erhvervsakademier er en interesseorganisation for de 8 Erhvervsakademier i Danmark. Organisationen arbejder for at fremme erhvervsakademiernes interesser, skabe øget samarbejde og synlighed samt sikre gode vilkår for uddannelserne.

 

Parallelt med sektorens udvikling har målet og retningen for foreningens indsatser udviklet sig, og Danske Erhvervsakademier står nu i en situation, hvor foreningen ønsker at styrke sin politiske gennemslagskraft via et udvidet og ændret fokus i opgaveporteføljen i foreningens sekretariat, ligesom det er hensigten at udvide bemandingen i sekretariatet.

 

Vi tilbyder

En direktørstilling med et ambitiøst sigte og bredt perspektiv, hvor du får stor indflydelse på erhvervs-akademiernes udvikling. Du bliver leder af et sekretariat med 6-7 medarbejdere på sigt, når udvidelsen af sekretariatet er gennemført. Da der således er en række ledige stillinger, får du mulighed for at være med til at sætte holdet. Tillige får du adgang til et landsdækkende netværk af ressourcepersoner på erhvervsakademierne, som der kan trækkes på, når opgaverne skal løses.

 

Arbejdsstedet er pt. Danske Erhvervsakademier, Nansensgade 19, 1366 København K, men med planerne om at udvide sekretariatet, er der igangsat en proces med at finde nye lokaler - stadig i København K.

 

Lønpakke sammensættes med afsæt i dine kvalifikationer og erfaringer.

 

Du vil i det daglige have reference til formanden for rektorkollegiet.

 

Ansøgning og yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Steen Enemark Kildesgaard, formand for Danske Erhvervsakademiers rektorkollegium og rektor på Københavns Erhvervsakademi, på telefon 40428884, eller Charlotte Lundblad formand for bestyrelsen i Danske Erhvervsakademier, på telefon 29234711.    

 

Stillingen ønskes besat pr.  1. november 2023, og ansøgningsfristen er d. 31. august 2023 kl. 12.

 

Vi forventer at afholde 1. samtaler d. 6. september samt 2. samtaler den 20. september. Mellem 1. og 2. samtale vil der være en test mv.

 

Send din ansøgning, CV og anden relevant dokumentation via QuickApply.

 

Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge stillingen - uanset køn, alder, etnicitet, religion, seksuel orientering eller funktionsnedsættelse. 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lyngby-Taarbæk Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Københavns Erhvervsakademi, GBG, Guldbergsgade, 2200 København N

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 31-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://www.jobindex.dk/ansoegninger/ny/1957534?source=jobtext

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5889583

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet