Dørene er officielt slået op til det nye Storkereden

Dagen blev indledt med taler og snorklipning af Michael Djarnis, CEO for OK Plus, og Sofia Osmani, borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune. Foto: Vejdirektoratet
dato

Den historiske rasteplads Storkereden i Lyngby nord for København er tilbage i en ny og moderne udgave med OK Plus-butik og el-ladepark. Det blev fredag markeret med en åbningsfest.

For godt et år siden kunne Vejdirektoratet offentliggøre, at OK havde skrevet under på en koncessionsaftale om at videreføre caféen i det gamle bindingsværkshus på rastepladsen Storkereden på Helsingørmotorvejen og samtidig etablere ladepark.

Fredag 14. juni kunne de nye lejere fra OK så slå dørene op for de første gæster. Det skete med en velbesøgt åbningsfest.

I Vejdirektoratet glæder afdelingsleder Mette Fynbo sig over at have fundet en operatør med lyst til at genoplive den historiske motorvejscafé.

”Det er virkelig skønt at se alle de mennesker, der er dukket op i dag. Der er folk, som holder ind for at strække ben og få sig en bid mad, og der er elbilister, som skal tanke strøm. Et par stykker er endda mødt op alene for at få et nostalgisk flashback til deres barndom. Så ja, jeg tror helt sikkert, at Storkereden bliver en gevinst for trafikanterne her på Helsingørmotorvejen,” siger hun.

Det er Vejdirektoratets tekniske konsulent Frants Torp Madsen, der har stået i spidsen for arbejdet med at finde en forpagter til at puste nyt liv i den gamle motorvejscafé – og efterfølgende renovere bygningen, der blandt andet har fået et nyt og flot stråtag med tagrør fra Roskilde Fjord. 

”Efter at vi forgæves havde forsøgt at udleje Storkereden til cafédrift, måtte vi tænke nyt, og vi gik derfor i markedsdialog med forskellige ladeoperatører. OK vandt udbuddet og kunne se en god forretning i at drive ladestandere på både Storkereden og Lærkereden, der ligger på den anden side af motorvejen. Den løsning er vi meget glade for, og det tror jeg også, at trafikanterne kommer til at blive,” siger han.

Danmarks første motorvejscafé

Det er efterhånden en del år siden, at der har været mulighed for at få stillet sulten på den engang så velbesøgte café, hvor der nu både er OK Plus-butik og el-ladepark. Den gamle bygning er blevet renoveret og sat i stand med respekt for de oprindelige detaljer.

Da Storkereden blev indviet i 1959, var det som Danmarks første bemandede motorvejsrasteplads, og den blev hurtigt lidt af et tilløbsstykke for folk i lokalområdet. Særligt i weekender var det ikke ualmindeligt, at træbygningen opført i bondegårdsstil med stråtækt tag var fyldt til allersidste plads.

Sidst i 1990’erne tjente bygningen som Vejdirektoratets tilsynskontor i forbindelse med udvidelsen af Helsingørmotorvejen. Herefter blev Storkereden igen drevet som spisested frem til 2014, og siden har den været lukket – kun afbrudt af forsøg med foodtrucks på parkeringspladsen.

Kontrakten med OK løber over 15 år og træder i kraft mandag 1. maj 2023.

Kilde: Vejdirektoratet
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.