Meteorologer søges til DMI’s vejrtjeneste i København

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være med til at løfte en samfundskritisk opgave og rådgive beredskabet, når vejret bliver farligt? Vil du være med til at gøre en forskel for civilsamfundet og en række andre brugere og samarbejdspartnere i hele Rigsfællesskabet ved at analysere vejret og vejrets udvikling? Så kig her! Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) søger lige nu meteorologer eller ansøgere, der ønsker at uddanne sig til meteorolog.

DMI er Regeringens klimavidenskabelige rådgiver og betjener samfundet med meteorologisk viden og data inden for Danmark, Færøerne og Grønland. Når vejret bliver farligt er DMI som varslingsmyndighed ansvarlige for at varsle samfundet og indgå i tæt dialog med beredskabet for at sikre samfundsværdier. Grundlaget for dette er meteorologernes løbende analyser af den øjeblikkelige og kommende vejrsituation, både lokalt og regionalt. Jobbet som meteorolog giver dig også mulighed for at betjene den civile luftfart og kortlægge havisen omkring Grønland for at sikre sikker sejllads og Danmarks nationale interesser i Arktisk.

Om jobbet Som meteorolog er du med til at overvåge vejret og havet døgnet rundt - året rundt - og udarbejde vejrudsigter til brug for civilsamfundet. Når vejret bliver farlig, vil du være med til at udsende varsler og indgå i tæt dialog med beredskabet. Skiftende arbejdstider er en del af jobbet. Til gengæld er arbejdet både afvekslende, udfordrende og kreativt med højt til loftet og plads til den enkelte. Du vil indgå i et skiftende vagthold med både nye og erfarne meteorologer, der i fællesskab løser de mange opgaver via tæt dialog og sparring.

Du vil også have mulighed for at indgå i udviklingsopgaver og projekter med henblik på at udvikle DMI’s services og arbejdsgange. En væsentlig del af udviklingsarbejdet sker med henblik på at følge samfundets digitalisering og øge anvendelsen af automatiserede værktøjer. Udviklingsarbejdet udgør samtidig din mulighed for at specialisere dig inden for fx anvendelse af satellit-, model- eller radardata og kunstig intelligens eller udvikle specifikke produkter i henhold til brugernes behov. Udviklingsopgaverne er således med til at udvikle dig og dine kompetencer.

For at lykkes godt i jobbet er det forudsætning at have gode kommunikations- og formidlingsevner, da det er meteorologens fornemmeste job at formidle resultaterne videre på en forståelig måde, der er afstemt modtagerens behov.

Ansættelsen indebærer ca. 6 måneders uddannelse i teoretiske og praktiske emner. Efter endt uddannelse vil du få en grundig sidemandsoplæring før du bliver en del af vagholdet og får selvstændige vagter.

Arbejdsområdet efter færdiguddannelsen vil hovedsageligt være:

  • Udarbejde vejrudsigter, herunder formidle disse til public service og via sociale medier
  • Udsende varsler og indgå i dialog med beredskabet
  • Udarbejde specielle vejrudsigter til den civile luftfarten og forsvaret
  • Kortlægge havisen i Arktis
Der vil også være mulighed for at tegne kontrakt med forsvaret og derigennem bidrage som meteorolog på forsvarets internationale missoner. Det er dog en forudsætning, at du kan sikkerhedsgodkendes af forsvaret, samt har et gyldigt B-kørekort.

Arbejdet foregår på et eller flere af DMI's tjenestesteder i Danmark og Grønland. De fleste meteorologer arbejder i København, men der er også meteorologer i Karup og på flyvestationen i Skrydstrup. Som meteorolog vil du i perioder skulle udsendes til DMI's vejrtjeneste i Nuuk, placeret hos Arktisk Kommando, i Grønland. Udsendelse til Grønland sker efter et turnusprincip og under videst muligt hensyn til din private situation.

DMI søger aktuelt også meteorologer til DMI’s vejrtjeneste på flyvestationen i Karup.

Om dig For at komme i betragtning skal du pr. 1. juli 2023 have opnået, som minimum, en B.Sc. grad inden for naturvidenskab. Der vil blive lagt stor vægt på, i hvilket omfang ansøgere har gennemført specialiseringskurser på universitetsniveau i geofysik og meteorologi, jo flere jo bedre, eller har opnået tilsvarende kvalifikationer på anden måde.

De udvalgte kandidater skal gennemgå et uddannelsesforløb på ca. 6 måneder, hvoraf undervisningen omfatter meteorologi rettet mod praktiske meteorologopgaver. Uddannelsen vil blive afsluttet med en bedømmelse af den enkelte, og den fortsatte ansættelse vil være afhængig af et positivt resultat.

Undervisning foregår i København sammen med andre nyansatte meteorologer.

Din afdeling Arbejdet vil primært foregå fra DMI’s enhed for Civile Varsler og Vejrudsigter i København. Enheden er en del af afdelingen Vejr go Varsler, der tillige omfatter enhederne Militære Varsler og Vejrudsigter og Arktisk Vejr- og Istjeneste, hvoraf udarbejdelsen af analyse af havisen er lokaliseret i København, mens opgaverne relateret til udsendelse af vejrudsigter og varsler for Grønland er lokaliseret i Nuuk. Afdelingen Vejr og Varsler består af lidt over 80 medarbejdere og ledere.

Om DMI DMI er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. DMI er regeringens klimavidenskabelige rådgiver, som skaber og formidler viden om vejr, klima og hav til rigsfællesskabet. DMI’s varsler, vejrudsigter og services sikrer liv og infrastruktur og skaber grundlag for planlægning i et klima under forandring. Som myndighed inden for vejr, klima og hav varetager DMI den meteorologiske betjening af forsvaret, beredskabet samt den civile luft- og skibsfart i Danmark og Grønland. DMI er en af de ældste statslige institutioner i Danmark og kunne sidste år fejre 150 års jubilæum.

Vi er ca. 330 medarbejdere, hvoraf de fleste arbejder på Lyngbyvej i København. I november 2023 flyttes DMI 400 meter over til nye lokaler i Sankt Kjelds Gård på Østerbro, hvor indretningen giver anledning til en aktivitetsbaseret arbejdsform.

Kom og mød os! Vi vil gerne i kontakt og dialog med potentielle ansøgere. Har du lyst til at hilse på os inden du sender din ansøgning? Så kom forbi til åbent hus den 26. juni kl. 14.00 til 16.00, hvor du kan se DMI, høre om jobbet, se vejrtjenesten og få en uformel snak med din måske kommende chef og kollegaer. Tilmeld dig hos Peter Thomasen på pht@dmi.dk senest den 20. juni 2023. Vi bor på Lyngbyvej 100 på Østerbro i København med praktisk beliggenhed ved Ryparkens S-togsstation.

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker i henhold til fællesoverenskomst med CO10 og organisationsaftale for visse bachelorer ved DMI. Såfremt ansættelsen er betinget af, at du skal sikkerhedsgodkendes, skal du kunne opretholde godkendelsen under hele ansættelsen. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til enhedsleder i Vejr og Varsler, Ole O. Kristensen på tlf. 22 17 74 25 eller mail ook@dmi.dk.

På DMI er mangfoldighed en vigtig værdi for os, da vi tror på, at et inkluderende og alsidigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi arbejder aktivt med mangfoldighed i vores medarbejdersammensætning, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at vi har en rummelig arbejdsplads med balance mellem arbejdsliv og familieliv. Vi opfordrer derfor alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Ansøgning Send din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest onsdag d. 28. juni 2023. Vi forventer at afholde samtaler i uge 25 og 26. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

Stillingen er til besættelse fra d. 1. september 2023.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lyngby-Taarbæk Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

DMI - København, Lyngbyvej 100, 2100 København Ø

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 28-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=169438&DepartmentId=10151&MediaId=338&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5842094

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet