Nordsjællands Politi: Nyt fra Kongens Lyngby - torsdag den 10. september

dato

Kongens Lyngby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Indbrud på skole, Helsingør

Der indløb klokken 10.07 anmeldelse om, at der mellem tirsdag klokken 16.00 og onsdag klokken 02.45 havde været indbrud på HF VUC Nordsjælland på Gurrevej. Ukendte gerningsmænd kom ind via et opbrudt vindue på 1. sal ved brug af en medbragt stige. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der ikke oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

Indbrud i villa, Ølsted

Klokken 12.14 indløb der anmeldelse om, at der havde været indbrud i en villa på Ølstedvej mellem klokken 07.15 og tidspunktet for anmeldelsen. Ukendte gerningsmænd havde tiltvunget sig adgang til stedet ved at opbryde et vindue, og fra stedet blev der blandt andet stjålet en spillekonsol, mens eventuelle øvrige stjålne genstande på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse endnu ikke er opgjort.

På Fabriksvej var to mænd tidligere på dagen set stå foran et vindue ind til en villa på Fabriksvej, som var i kort afstand fra gerningsstedet. En forbipasserende kvinde havde opfattet deres adfærd som mistænkelig, og da hun henvendte sig til dem, stoppede de deres foretagende og forsvandt fra stedet i ukendt retning. Grundet de to mænds mistænkelige adfærd og den umiddelbare nærhed til indbruddet, blev det vurderet, at de kunne være interessante at snakke med om indbruddet, og patruljer kørte derfor til området for at lede efter dem. De var dog ikke at finde i området.

De to mænd beskrives som:
A: mand, ca. 40 år, 165-170 cm, østeuropæisk af udseende og tæt af bygning. Iført kasket. Talte dansk med accent.
B: mand, ca. 40 år, 165-170 cm høj, østeuropæisk af udseende og tæt af bygning.

Besiddelse af stoffer, Jægerspris

En patrulje blev klokken 11.20 opmærksom på to unge drenge, som befandt sig på Møllevej. Da patruljen rettede henvendelse til dem, forsøgte den ene at løbe fra stedet, men han blev kort efter løbet op og standset. De to unge drenge blev herefter visiteret, hvor den ene, en 14-årig fra Jægerspris, blev fundet i besiddelse af en mindre mængde euforiserende stoffer. Idet han var under den kriminelle lavalder, blev hans forældre samt de sociale myndigheder kontaktet og oplyst om forholdet. 

Færdselsuheld, Rungsted Kyst

Klokken 12.35 skete der et solofærdselsuheld på Rungsted Strandvej, idet en 77-årig kvindelig bilist fra Rungsted påkørte et anlæg ved et fodgængerfelt. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men kvinden blev for en sikkerheds skyld kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

Uro og uorden, Nivå

Ifølge en anmeldelse hørtes der omkring klokken 14.20 råb, skrig og noget tumult nær en opgang i Islandshøjparken, Patruljer kørte til stedet, hvor nogle unge mænd løb under tunnelen i retning mod parkeringspladsen. Patruljerne fik kort efter kontakt til dem, men det var ikke muligt at fastlægge præcis, hvad der var foregået forud for patruljerne ankomst. De unge mænd fik derfor lov til at gå fra stedet igen efter en alvorlig samtale om deres adfærd.

Færdselsuheld, Lynge

På Nymøllevej skete der klokken 15.30 et færdselsuheld, da en 25-årig mandlig bilist fra Ballerup overså noget kødannelse og bagfra påkørte en 70-årig mandlig bilist fra Fjenneslev, som derpå ramte ind i en 44-årig kvindelig bilist fra Søborg. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

De materielle skader var dog så store, at vejen i en periode ikke var farbar. Klokken 16.22 var bilerne fjernet fra vejbanen, og trafikken kunne igen glide forbi. 

Den 25-årige mandlige bilist blev efter uheldet sigtet for overtrædelse af færdselsloven. 

Sigtet for overtrædelse af våbenloven, Kgs. Lyngby

På Birkholmsvej blev en mand klokken 16.20 set gå rundt med et koben, mens han råbte og skræmte forbipasserende. En patrulje kørte til området, hvor de hurtigt udfandt manden, en 55-årig fra København, som de sigtede for overtrædelse af våbenloven.

Butikstyveri, Frederiksværk

I Kvickly på Torvet blev en butiksdetektiv klokken 17.45 opmærksom på en mand, som puttede en powerbank i sin rygsæk for derefter at gå gennem kasselinjen uden at betale. Da butiksdetektiven rettede henvendelse til manden, konstaterede han, at manden også havde stjålet en pakke barberblade fra butikken. I det manden var udenlandsk statsborger, blev en patrulje sendt til stedet, hvor de anholdt og sigtede den 40-årige mand for butikstyveri.

Færdselsuheld, Frederikssund

På Ågade i krydset ved Ådalsvej skete der klokken 19.22 et færdselsuheld, da en 62-årig kvindelig bilist fra Frederikssund måtte undvige en mat grå personbil, som kørte over for rødt, hvorved hun påkørte en lygtepæl på stedet. Føreren af bilen, som kørte over for rødt, kørte videre fra stedet uden at give sig til kende.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade. 

 

Vold, Helsingør

Klokken 19.44 blev det anmeldt, at en 19-årig mandlig bilist omkring klokken 18.00-18.30 havde været udsat for vold på Esrumvej efter en skærmydsel i trafikken. Ifølge den 19-årige skulle han dreje til højre i et kryds ved Esrumvej, hvor der stod to fodgængere med en barnevogn, for hvem der ifølge den 19-årige var rødt. Da bilisten kort efter parkerede sin bil på Esrumvej, kom den ene fodgænger aggressivt og råbende hen til den 19-årige, der kort efter blev tildelt to hårde slag i ansigtet, inden fodgængeren igen forsvandt fra stedet.

Fodgængeren beskrives som:
A: Mand, dansk af udseende, 23-28 år, 178-180 cm, kraftig af bygning, hvid i huden, med brunt kort hår – muligvis med krøller. Havde tatoveringer på begge arme og flere i ansigtet. Talte: Dansk.

Mystisk lys, Jægerspris

Omkring klokken 21.40 anmeldte et par borgere, at de kunne se nogle lys på himlen over Jægerspris, som muligvis kunne være nødblus.

Nordsjællands Politi kontaktede blandt andet øvrige relevante myndigheder, der kunne berette, at lyssporene stammede fra Jægersprislejren, og at der ikke var nogen fare på færde. Trods dette skal der lyde ros til borgerne for at reagere på hændelsen.

Kørsel i frakendelsestiden, Kongens Lyngby

Klokken 00.50 blev en 30-årig mandlig bilist fra Aarhus standset og kontrolleret på Høstvej. Her viste det sig, at han var frakendt førerretten, og han blev derfor sigtet for dette, ligesom han blev sigtet for at have kørt over for rødt lys. Da det desuden ikke var første gang, han blev taget i at køre bil i frakendelsestiden, blev køretøjet beslaglagt med henblik på konfiskation.

Kørsel uden førerret, Gilleleje

Klokken 02.44 blev en 51-årig mandlig bilist uden fast adresse standset og kontrolleret på Kystvejen. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at føre bil, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Da manden samtidig var eftersøgt til fogedretten i Nykøbing Falster, blev han desuden anholdt.

 

Indbrud anmeldt i privat beboelse i Nordsjællands politikreds den 9.-10. september 2020

Kilde: Nordsjællands Politi