Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Kongens Lyngby - fredag den 16. oktober

Profilbillede
dato

Kongens Lyngby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyveri fra varebil, Ølstykke

Klokken 07.17 blev det anmeldt, at der imellem onsdag klokken 16.00 og torsdag klokken 07.00 var blevet stjålet værktøj for adskillige tusinde kroner fra en aflåst varebil, der havde holdt parkeret på Udlejrevej. Indstigningen var sket ved, at der var blevet lavet et hul i bagdøren over håndtaget på cirka 15 x 20 centimeter.

 

Tyveri fra varebil, Kvistgård

Klokken 07.25 blev det anmeldt, at der imellem onsdag klokken 21.30 og torsdag klokken 07.10 var blevet stjålet værktøj fra en aflåst varebil, der havde holdt parkeret i en privat indkørsel på Munkegårdsvej. På tidspunktet for anmeldelsen fremgik det ikke, hvordan tyvene var kommet ind i varebilen.

 

Færdselsindsats, Hørsholm

Torsdag morgen var der færdselsindsats på Lyngsø Allé, hvor 65 biler blev standset og bilisterne kontrolleret. Alt i alt kørte de fleste pænt, men en enkelt bilist blev dog skrevet for at have benyttet håndholdt mobiltelefon under kørslen.

 

Indbrud i kirke, Jægerspris

Klokken 08.32 blev det anmeldt fra Kyndby Kirke, at der imellem onsdag klokken 18.30 og torsdag klokken 08.00 havde været indbrud via et aflistet vindue, hvorefter der var blevet stjålet en bærbar pc.

 

Indbrud i virksomheder, Frederikssund

Klokken 08.36 blev det anmeldt fra et erhvervslejemål på Færgeparken, at der havde været indbrud i adskillige virksomheder og kontorlokaler på stedet, hvorfra der primært var blevet stjålet kontanter, ligesom gerningspersonerne havde efterladt stedet i en knap så pæn stand. 

 

Færdselsuheld, Gentofte

Klokken 09.42 blev det anmeldt, at der netop var sket et færdselsuheld på Gentoftegade/Lyngbyvej. En lastbil ført af en 40-årig chauffør fra Stenløse kørte i nordlig retning ad Lyngbyvej, og da denne skulle dreje til højre ad Gentoftegade, overså chaufføren en 29-årig kvindelig cyklist fra København.

Kvinden slap nogenlunde fysisk uskadt fra færdselsuheldet, mens chaufføren blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

 

Røg uden brand, Kongens Lyngby

Klokken 10.41 blev det anmeldt fra Trongårdsvej, at der kom en del røg fra en lejlighed. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at røgen kom fra en defekt vaskemaskine, og der var derfor ikke yderligere for politiet, mens brandvæsnet blev og luftede ud.

 

Tyveri fra varebil, Espergærde

Klokken 10.42 blev det anmeldt, at der imellem onsdag klokken 18.00 og torsdag klokken 06.00 var blevet stjålet værktøj fra en aflåst varebil, der havde holdt parkeret på en p-plads for Hovgårdsparken. Indstigningen var sket ved, at en eller flere ukendte gerningspersoner havde boret et hul under låsen i skydedøren.

 

Anmeldelse af overtrædelse af COVID-19-restriktioner, Frederikssund

Klokken 10.58 anmeldte en borger, at der efter hans vurdering var for mange mennesker samlet i Kirppu Loppemarked i forhold til COVID-19-restriktionerne. En patrulje blev sendt til stedet for at foretage tilsyn, hvor det dog kunne konstateres, at alle regler blev overholdt.

 

Tyveri fra varebil, Kokkedal

Klokken 11.48 blev det anmeldt, at der imellem fredag klokken 14.00 og onsdag klokken 17.00 var blevet stjålet værktøj fra en aflåst varebil, der havde holdt parkeret på Hvedevænget. Indstigningen var sket ved, at en eller flere ukendte gerningspersoner havde lavet hul i sidedøren.

 

Brand, Vedbæk

Klokken 11.52 blev det anmeldt, at det brændte i et hus på Olgasvej. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte klokken 12.29 meldte, at branden nu var slukket. Branden var formentlig opstået ved brug af en ukrudtsbrænder, og brugeren af denne blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

Færdselsuheld, Hillerød

Klokken 12.54 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Solskrænten, hvor to biler var stødt sammen. En patrulje blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at der ikke var sket hverken større materiel skade eller personskade. En 20-årig mandlig bilist fra Liseleje blev i den forbindelse sigtet efter færdselslovens bestemmelser.

 

Færdselsuheld, Birkerød

Klokken 12.54 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Nordvanggårdsvej. Her var en løber blevet påkørt af en cyklist, hvorefter der var opstået uenighed om, hvem der havde skylden for sammenstødet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor det blev vurderet, at cyklisten, en 35-årig mand, ikke havde taget sine forholdsregler i trafikken, hvorfor han blev sigtet for dette. Da den 35-årige var udenlandsk statsborger, blev han tildelt en straksbøde.

Under sammenstødet havde løberen tabt sin mobiltelefon, og denne var blevet stjålet af en anden cyklist, en mand på 34 år, der var i selskab med den 35-årige cyklist. Flere vidner havde dog konfronteret ham med tyveriet, hvorfor han havde afleveret telefonen retur, men han slap dog ikke for en sigtelse for tyveri af den grund.

 

Mistænkeligt forhold, Frederikssund

Klokken 15.44 anmeldte en instruktør fra Nordsjællands Faldskærmsklub, at tre unge mænd havde indfundet sig på klubbens område, hvor de havde knust en rude til en gammel traktor, som de nu prøvede at starte.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor de tre blev pågrebet. De tre drenge på henholdsvis 13 år, 15 år og 15 år forklarede, at de kedede sig, og at de derfor ville forsøge at køre en tur i traktoren, men at de ikke havde til hensigt at stjæle den.

Forældrene blev tilkaldt, ligesom de sociale myndigheder blev underrettet om episoden. De tre fik desuden en mundlig advarsel af politiet, mens kravet om udbedring af skaderne ville blive håndteret internt imellem faldskærmsklubben og drengenes forældre. 

 

Butikstyveri, Kongens Lyngby

Klokken 15.49 blev det anmeldt, at to butikstyve havde forsøgt at stjæle varer for 34 kroner fra Føtex i Lyngby Storcenter. Da de to var under 18 år blev en patrulje sendt til stedet, hvor to 12-årige drenge blev truffet. På grund af deres unge alder blev sagen overdraget til de relevante voksne samt de sociale myndigheder.

 

Spirituskørsel og kørsel uden førerret, Kongens Lyngby

Klokken 17.06 blev en 58-årig mandlig bilist fra Kongens Lyngby standset og kontrolleret på Klampenborgvej i krydset ved Sorgenfrigårdsvej. Her fik han alkometeret til at slå ud over det tilladte, ligesom han sad bag rattet, selvom han tidligere var blevet frakendt førerretten uden at have generhvervet den. Da det var tredje gang, at han blev snuppet for denne forseelse inden for tre år, blev køretøjet beslaglagt med henblik på konfiskation. En blodprøve skal nu fastslå mandens eventuelle promille.

 

Uro og uorden, Allerød

Klokken 17.32 blev det anmeldt, at en gruppe drenge teede sig på biblioteket. En patrulje blev sendt til stedet, hvor to drenge på henholdsvis 12 og 13 år blev antruffet, men det kunne ikke med sikkerhed fastslås, om de havde været en del af balladen.

 

Unge mennesker skabte uro, Birkerød

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 18.11, befandt der sig en gruppe på omkring ti unge mennesker sig ved Birkerød Bibliotek, hvor de generede de borgere, som benyttede biblioteket. Patruljer kørte til biblioteket, hvor ni unge mænd i alderen 15 - 21 år blev truffet og fik deres generalia registreret. 

Narkohunden Fister fandt i forbindelse med hændelsen en mindre mængde hash nærved, som dog ikke med sikkerhed kunne tilknyttes nogen af de antrufne. Det blev derfor taget med som hittestof, og de ni unge mænd blev bedt om at forlade stedet.

 

Anmeldelse om brand, Charlottenlund

Klokken 19.17 indløb der anmeldelse om, at der var brand et en etageejendom på Ejgårdsvej. Politi, brandvæsen og en ambulance kørte til stedet, hvor alle personer i bygningen hurtigt var ude. Det kunne kort efter konstateres, at der alene var tale om røgudvikling, hvilket formentlig skyldtes nogle elinstallationer på stedet. 

Der skete ved hændelsen ikke umiddelbart hverken personskade eller større materiel skade. 

 

Hærværk, Hillerød

Klokken 20.10 gik en gruppe unge drenge rundt i Slotsarkaderne, hvor en af dem skubbede til et stativ med spritdispensere, så det væltede og gik i stykker. En patrulje kørte til stedet, hvor de fik kontakt til den formodede gerningsmand, en 14-årig dreng fra Hørsholm. Grundet hans unge alder blev hans forældre kontaktet, og det samme blev de sociale myndigheder.

 

Besiddelse af stoffer, Allerød

På parkeringspladsen ved Fitnessworld på Banevang tog en patrulje klokken 21.06 kontakt til en personbil, som holdt parkeret, og hvorfra der lugtede mistænkeligt meget af hash. Føreren af bilen, en 19-årig mand fra Allerød, blev ved visitation fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvorfor han modtog en sigtelse for dette.

 

Uro og uorden, Birkerød

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 21.10, skabte en gruppe på omkring ti unge drenge utryghed i gågaden. En anmeldelse, som indløb kort efter, berettede, at de unge nu befandt sig ved Teglporten og muligvis havde stjålet frugt i Netto og kastet sten på vinduer både der og ved Føtex. En patrulje kørte til stedet, hvor flere personer blev set løbe derfra. Det var dog ikke muligt at udfinde dem ved den efterfølgende rundering i området.

Det kan ikke afvises, at der er sammenfald mellem persongruppen ved denne hændelse samt det uro, der tidligere på aftenen opstod på Birkerød Bibliotek.

 

17-årig mand overfaldet, Frederiksværk

Klokken 21.13 indløb der anmeldelse om, at en 17-årig ung mand fra Græsted var blevet overfaldet af tre personer på Sandskårsvej. Gerningsmændene havde sparket den 17-årige og slået ham i ansigtet, så han mistede flere tænder. Patruljer kørte til stedet, hvor den 17-årige blev tilset i en ambulance og efterfølgende kørt på hospitalet for behandling af sine skader.

På baggrund af vidneforklaringer på stedet blev en 16-årig ung mand fra Frederiksværk anholdt og sigtet for overfaldet. En 14-årig dreng fra Frederiksværk formodedes ligeledes at være gerningsmand til overfaldet, og både han og den 16-årige blev derfor taget med på politistationen, hvor den 14-åriges sag blev overdraget til de sociale myndigheder, idet han var under den kriminelle lavalder.

 

Spirituskørsel, Frederiksværk

På Hillerødvej nær McDonald’s blev en 54-årig mandlig knallertfører fra Frederiksværk standset af en patrulje klokken 23.25. Her blev det vurderet, at han havde kørt bil med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. 

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå den 54-årige eventuelle præcise promillegrad.

 

Ild i havetraktor, Ølstykke

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 00.13, var der i krydset ved Gammel Roskildevej og Ny Toftegårdsvej opstået brand i en havetraktor. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden hurtigt blev slukket, og der blev opsat minestrimmel på traktoren.

På baggrund af vidneforklaringer arbejder Nordsjællands Politi ud fra en teori om, at branden var påsat, idet en mindre gruppe unge i forbindelse med, at branden udbrød, blev set løbe fra stedet og forsvinde på knallerter i ukendt retning.

 

Påkørte lyssignal og kørte fra stedet, Hørsholm

Klokken 06.03 indløb der anmeldelse om, at et lyssignal i krydset ved Bolbrovej og Alsvej var blevet påkørt, så det hang ud over vejen, ligesom der lå sten på vejen, idet en bil havde påkørt lyssignalet og derefter var kørt fra stedet. Via vidneoplysninger fandt patruljen efterfølgende frem til, at føreren af bilen, som havde påkørt lyssignalet, formentlig var en 49-årig mand fra Rungsted, som var frakendt førerretten, og han blev derfor efterfølgende opsøgt og sigtet for forholdet.
 
Denne artikel er skrevet af Ninna Andersen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi