BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme søger en dygtig dataansvarlig med en stærk talforståelse til at arbejde med data fra befolknings- og interventionsundersøgelser. Forskningsgruppen har stor erfaring med at gennemføre bl.a. De nationale undersøgelser af danskernes kost og fysiske aktivitet. Resultaterne anvendes både til forskning og rådgivning af myndighederne og spiller en central rolle i at identificere evt. problemer i danskernes kostvaner. Data har stor betydning for initiativer, der kan forbedre fødevaresikkerhed, sundhed og klimabelastning i Danmark.
Som vores nye datamanager vil du understøtte dataindsamling, forskning og rådgivning ved at samarbejde tæt med forskere og udvikle vores procedurer indenfor dataindsamling, levering, arkivering, kvalitetssikring, berigelse og analyse. Du vil også bidrage til udvikling af vores datahub og dashboards.
Jobbet
Dine primære ansvarsområder vil være at arbejde med databaser, dataprocesstyring udarbejdelse af dannede variable og dataanalyse.
Opgaverne vil bl.a. indeholde:
- Udvikle og vedligeholde dataplatforme som data lakes, datakataloger og data warehouses.
- Sikre datakvalitet og udarbejde relevante rapporter.
- Udføre ETL/ELT-opgaver for at integrere data fra forskellige kilder.
- Behandle, rense og berige data til analyse, samt assistere med analyse.
- Administrere adgangsrettigheder og supportere brugere.
- Udarbejde scripts og automatisere dataflows med R, Python, SQL m.m.
- Udarbejde og vedligeholde dokumentation som DMP'er og SOP'er.
- Uddanne kolleger i god datahåndteringspraksis.
- Implementere strategier for datastyring og metadata management.
- Udføre ad hoc-opgaver og tilpasse sig nye teknologier og metoder.
Vores forventninger til dig
For at kunne varetage stillingen som Data Manager i vores forskningsgruppe forventer vi, at du har gode samarbejds- og kommunikationsevner og at du trives med mange forskellige opgaver i et til tider hektisk miljø, samt at du kan lide både at arbejde selvstændigt og i teams. Du skal have en stærk teknisk baggrund og de nødvendige kvalifikationer til effektivt at håndtere og analysere forskningsdata. Erfaring med at arbejde med sundhedsdata er en fordel.
Vi søger en kandidat med følgende kvalifikationer:
- Relevant uddannelse inden for datavidenskab, statistik, computer science, data engineering eller lignende. Erfaring med sundhedsdata er en fordel.
- Erfaring med dataopgaver, herunder analyse, håndtering og integration af forskelligartede datatyper.
- Avancerede programmeringsevner i Python, R og SQL. Erfaring med data science-biblioteker som Pandas, Tidyverse, NumPy er en fordel.
- IT-kompetencer og erfaring med Linux, versionskontrol (Git) og relationelle databaser (PostgreSQL, MariaDB).
- Erfaring med ETL-processer og værktøjer som DBT og Dagster.
- Kompetencer inden for datakvalitet, databehandling og -analyse.
- Interesse for og erfaring med data governance og metadata management.
Hvad tilbyder vi dig
På DTU bliver du del af et universitet, hvor viden og uddannelse med et globalt perspektiv er omdrejningspunktet. Ny teknologi, innovation og viljen til at skabe noget, der kan komme os alle til gavn, er hjørnestene på DTU. Vi værdsætter høj faglighed, og ønsker at du løbende udvikler dig i takt med dit ansvar. En naturlig del af dit nye job bliver således høj faglighed, din egen udvikling og ansvarlig handlefrihed.
Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsen er som fuldmægtig.
Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 14. august 2024
. Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.
Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte forskningsgruppeleder, Anja Biltoft-Jensen på 9351 8941. Læs mere om DTU Fødevareinstituttet www.food.dtu.dk.
Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.
Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.
DTU Fødevareinstituttet
DTU Fødevareinstituttet forsker i og formidler gennem rådgivning, innovation og undervisning bæredygtige og værdiskabende løsninger indenfor fødevarer og sundhed til gavn for samfundet. DTU Fødevareinstituttets vision er at gøre en forskel ved at skabe fremtidens velfærd gennem forskning i fødevarer og sundhed. Instituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger. Instituttets opgaver bliver løftet i et unikt tværfagligt samarbejde indenfor bl.a. ernæring, kemi, toksikologi, mikrobiologi, epidemiologi, modellering og teknologi.
Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Lyngby-Taarbæk Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelunds Vej, 2800 Kongens Lyngby
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 14-08-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6092806