Akademisk medarbejder til forskningsprojekt om børns søde vaner - DTU Fødevareinstituttet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være med i et stort forskningsprojekt, der handler om at ændre indskolingsbørns søde vaner i 11 kommuner? Forskningsgruppen Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme søger en person med stort kendskab til og interesse for børns kost og ernæring til forskningsprojektet ”Er du for sød? udbredelsesprojekt”. Personen vi søger, skal assistere med at opdatere og videreudvikle en web-baseret målemetode til at indsamle data om børns og voksnes indtag af søde sager og søde drikke. 

Jobbet 
Forskningsgruppen indgår i 2023-2027 i forskningsprojektet ”Er du for sød? udbredelsesprojekt”, hvor et værktøj til at måle indskolingsbørns indtag af søde sager og søde drikke spiller en central rolle. Måleværktøjet kaldes for SØD-måleren og har tidligere været brugt i pilotprojektet ”Er du for sød?” i Hvidovre Kommune. Det er planen, at SØD-måleren skal opdateres og videreudvikles, så den kan måle indskolingsbørns søde vaner i 11 kommuner i hele landet over en treårig periode. SØD-måleren skal også bruges til at måle danske børn og voksnes søde vaner på Fødevarestyrelsens hjemmeside Altomkost.dk. 

Dine primære arbejdsopgaver vil være

  • Medvirke til at opdatere og teste SØD-måleren, der skal bruges til at måle indskolingsbørns og danske børn og voksnes indtag af søde sager og søde drikke. Arbejdet vil bl.a. bestå i at opdatere fødevarelister, planlægge, afprøve og medvirke under fotografering af portionsstørrelser af søde sager og søde drikke hos fotograf, formulere tekster til måleværktøjet, herunder samtykkeerklæring, samt løbende test af måleværktøjets funktionalitet.
  • Administrative og projektrelaterede opgaver, herunder deltagelse på møder med udvikler og projektpartnere, mødeplanlægning og afholdelse, referatskrivning og koordinering af samarbejde med eksterne projektpartnere.

Du vil komme til at arbejde tæt sammen med forskere fra Forskningsgruppen Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme i koordineringen og gennemførslen af dine primære opgaver relateret til forskningsprojektet. 

Kvalifikationer

  • En kandidatgrad i Human Ernæring, Folkesundhedsvidenskab eller tilsvarende uddannelse.
  • Gode samarbejds-, koordinerings- og kommunikationsevner er centrale elementer i jobbet. Vi søger efter en kandidat, der arbejder systematisk, struktureret, selvstændigt og ansvarsfuldt, men samtidigt er en god ’teamplayer’, og som sætter en ære i at kvalitetssikre eget arbejde. 
  • Dokumenteret erfaring med kostregistreringsmetodik og stort kendskab til søde sager og søde drikke på det danske marked vil være en fordel. 
  • Erfaring med tværfagligt samarbejde og samarbejde med eksterne partnere vil være en fordel. 
  • Erfaring med formidling af arbejde i rapportform vil være en fordel.
  • Det er et krav, at du behersker det danske sprog i skrift og tale .

Vi tilbyder
Vi tilbyder et spændende og udfordrende job i en international atmosfære med fokus på forskning, uddannelse, innovation og forskningsbaseret rådgivning til gavn for det omgivende samfund. Vi vægter en høj grad af faglighed blandt vores medarbejdere, og kompetenceudvikling er en organisatorisk naturlighed. Vi har stor fleksibilitet i jobbet. På det teknisk-naturvidenskabelige felt er DTU en af Europas førende forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Du vil blive tilknyttet forskningsgruppen Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme. Gruppen gennemfører forskning, der kan udvikle og dokumentere initiativer til at fremme en sund og bæredygtig kost. Vi giver forskningsbaseret rådgivning til Fødevarestyrelsen, fx i form af faglig baggrund for udvikling af De officielle Kostråd. Forskningsgruppen har også ansvar for at tilrettelægge og gennemføre De nationale undersøgelser af danskernes kost og fysisk aktivitet og står for udvikling og opdatering af den danske database over næringsindhold i fødevarer på det danske marked (frida.fooddata.dk). Gruppen bidrager desuden til undervisning ved DTU og andre uddannelsesinstitutioner. 

Løn og ansættelsesvilkår
L øn og ansættelsesvilkår forhandles i overensstemmelse med AC-overenskomsten.

Stillingen er 30 timer ugentligt i en tidsbegrænset periode på 9 måneder.

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 3. november 2023.  Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte seniorforsker og gruppeleder Anja Pia Biltoft-Jensen på tlf. 93 51 89 41 eller apbj@food.dtu.dk eller seniorrådgiver Jeppe Matthiessen på tlf. 93 51 88 83 eller jmat@food.dtu.dk

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

DTU Fødevareinstituttet
DTU Fødevareinstituttet forsker i og formidler gennem rådgivning, innovation og undervisning bæredygtige og værdiskabende løsninger indenfor fødevarer og sundhed til gavn for samfundet. DTU Fødevareinstituttets vision er at gøre en forskel ved at skabe fremtidens velfærd gennem forskning i fødevarer og sundhed. Instituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger. Instituttets opgaver bliver løftet i et unikt tværfagligt samarbejde indenfor bl.a. ernæring, kemi, toksikologi, mikrobiologi, epidemiologi, modellering og teknologi

Læs mere om ”instituttet” på www.food.dtu.dk/

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lyngby-Taarbæk Kommune

-Virksomheden tilbyder:

(30-30 timer ugentligt)

-Arbejdsgiver:

Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelunds Vej, 2800 Kongens Lyngby

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 03-11-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5926093

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet