Forskningslaborant med erfaring i mikrobiologi og molekylærbiologi - DTU Fødevareinstituttet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vi søger en dygtig og erfaren laborant til vores Forskningsgruppe for Tarmbakterier og Sundhed. Vi arbejder med det spændende forskningsområde, der omhandler samspillet mellem tarmens mikrobielle samfund og menneskers sundhedstilstand. Vi har mange forskellige projekter i gang indenfor dette område, og har brug for en ny kollega der kan holde mange bolde i luften og hjælpe forskere, phd. studerende og projektstuderende i det daglige arbejde

Blæksprutte til mikrobiologisk og molekylærbiologisk arbejde
Forskningsgruppen for Tarmbakterier og Sundhed ledes af Prof. Tine Rask Licht. 

Vi arbejder med både klassiske mikrobiologiske metoder, og sekventerings-baserede analyser af bakteriesamfund fra tarmen hos mennesker og dyr. 

Dine primære ansvarsområder:

  • Medvirke ved planlægning og udførelse af laboratorieforsøg og dyreforsøg
  • Deltage i gruppens faglige møder og diskussioner
  • Sørge for organisering, opdatering og tilgængelighed af laboratorieprotokoller mm.
  • Vejlede studerende i laboratorieforsøg og sikkerhed
  • Vejlede studerende i laboratorieforsøg.

Overblik og lyst til at lære
Du skal have flere års erfaring med nogen af de følgende metoder:

  • Traditionelle og automatiserede mikrobiologiske dyrkningsmetoder
  • Anaerob dyrkning
  • Ekstraktion og forberedelse af DNA fra bakterielle samfund (tarmindhold og fæces) til brug for 16S rRNA gen-sekventering
  • PCR og qPCR
  • Fodringsforsøg med gnavere
  • Tarmhistologi og mikroskopi
  • Fluorescerende in situ hybridisering 
  • Bombekalorimetri.
  • In vitro modeller af tarmen (for eksempel TIM-2). 

Personlige kompetencer:

  • Du skal være god til at holde overblikket i en travl hverdag
  • Du skal være god til at organisere din egen tid, da du kommer til at arbejde med mange forskellige projekter på samme tid
  • Du skal have lyst til at samarbejde med projektledere og studerende, da du vil indgå i mange forskellige samarbejdsrelationer 
  • Du skal have lyst til at lære nyt, da vores forskningsfelt hele tiden udvikler sig 
  • Du skal have lyst til at lære de metoder, du selv er fortrolig med, videre til andre, da vidensdeling er en central del af gruppens strategi.

Hvad tilbyder vi dig
På DTU bliver du en del af en af Europas førende forsknings- og uddannelsesinstitutioner. Du kommer ind i en organisation, der har til formål at udvikle viden på internationalt niveau. Du kan se frem til at få en udfordrende og udviklende arbejdsplads med høj faglighed. Vi sørger selvfølgelig for, at du samtidig får den nødvendige sparring og kompetenceudvikling.

Som del af forskergruppen for Tarmmikrobiologi of Sundhed vil du indgå i et miljø med store faglige ambitioner, med en hyggelig og uformel samarbejdsform, hvor vi lægger stor vægt på gruppens sociale trivsel. 

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til OAO-S-fællesoverenskomsten og organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK/Stat).

Stillingen er på 37 timer og ønskes besat pr. 1. januar 2024.

Arbejdssted er DTU Lyngby Campus.

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 20. oktober 2023.  Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser. 

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Prof.Tine Rask Licht; trli@food.dtu.dk

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

DTU Fødevareinstituttet
DTU Fødevareinstituttet forsker i og formidler gennem rådgivning, innovation og undervisning bæredygtige og værdiskabende løsninger indenfor fødevarer og sundhed til gavn for samfundet. DTU Fødevareinstituttets vision er at gøre en forskel ved at skabe fremtidens velfærd gennem forskning i fødevarer og sundhed. Instituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger. Instituttets opgaver bliver løftet i et unikt tværfagligt samarbejde indenfor bl.a. ernæring, kemi, toksikologi, mikrobiologi, epidemiologi, modellering og teknologi

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lyngby-Taarbæk Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelunds Vej, 2800 Kongens Lyngby

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 20-10-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5922025

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet