Laborant til mikrobiologisk og molekylærbiologisk arbejde – DTU Fødevareinstituttet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vi søger en engageret og dygtig laborant med interesse for antibiotikaresistens til at styrke vores laborantgruppe i forskningsgruppen for Global Kapacitetsopbygning.

Jobbet 
Forskningsgruppen for Global Kapacitetsopbygning arbejder på at udvikle og implementere laboratoriemetoder og vejledninger, der kan understøtte kapacitetsopbygningen ift. global overvågning af antibiotikaresistens samt højne kvaliteten af overvågningsdata. Vi er referencelaboratorium for WHO, FAO og EU på antibiotikaresistensområdet. 

Vi søger en laborant til at indgå i vores laborantgruppe, der pt. består af tre laboranter. Du skal arbejde med at dyrke og identificere bakterier, udføre resistensbestemmelser vha. forskellige metoder, oprense DNA samt sekventere DNA vha. både Illumina og Oxford Nanopore teknologier, og når nødvendigt, bidrage med teknisk vejledning og træning til nationale referencelaboratorier rundt om i verden gennem vores udviklingsprojekter. Da vi arbejder med akkrediterede analyser (ISO 17025 samt ISO 17043) vil dine opgaver også omfatte kvalitetssikring og tilhørende dokumentation. 

Én af forskningsgruppens opgaver er at forberede og udsende ringtest til laboratorier i hele verden. Yderligere leder vi en række udviklingsprojekter, herunder regionale Fleming Fund projekter, hvor du sammen med vores projektteams vil skulle bistå med faglig input, teknisk støtte og vidensdeling til vores samarbejdspartnere og laboratorienetværk i fx Syd-og Sydøst Asien.   

Arbejdsopgaverne vil primært inkludere:

  • Klassisk mikrobiologi som f.eks. dyrkning af bakterier.
  • Resistensbestemmelser vha. metoden, som kaldes ”mindste hæmmende koncentration” (MIC) samt disk diffusion.
  • DNA oprensning.
  • Sekventering vha. Illumina og Oxford Nanopore teknologier.
  • Molekylærmikrobiologiske metoder.
  • Planlægning af laboratorieprojekter i samarbejde med akademikerne.

Vi forventer, at du som baggrund har en laborantuddannelse eller lignende, gerne med en bred erfaring inden for mikrobiologi. Erfaring med antibiotikaresistensbestemmelse og helgenom-sekventering er en fordel og vi forventer, at du aktivt indgår i et samarbejde omkring at planlægge laboratorieprojekter, samt at du tager initiativ ift. eget arbejde, så det nås indenfor aftalt tidsramme. 

Da vores gruppe arbejder med udviklingsprojekter, forventer vi, at du som vores nye kollega ser muligheder frem for begrænsninger, er løsningsorienteret og er omstillingsparat, samt er klar på at dele ud af din viden og bistå i at opbygge kapacitet på tværs af lande. 

Vi er en afdeling med internationale kollegaer og samarbejdspartnere. Det er derfor et krav og en nødvendighed, at du har gode engelskkundskaber både mundtligt og skriftligt.

Hvad tilbyder vi dig
Vi tilbyder en fleksibel og åben arbejdsplads, hvor du har stor indflydelse på din arbejdsdag og dit arbejde. Du vil indgå i en velfungerende og passioneret gruppe på ca. 20 personer, hvor vi arbejder sammen på kryds og tværs for at hjælpe hinanden og nå vores mål og deadlines. Vores gruppe er involveret i mange forskellige projekter, og du vil som vores nye laborant blive involveret i flere af dem. Dette betyder, at du bliver involveret i flere forskellige fokusområder og teknikker, og at hverdagen sjældent bliver rutinepræget.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til overenskomst for OAO-S-fællesoverenskomsten og organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK/Stat) indgået med Finansministeriet.

Ansættelsesperioden er til den 28.02.2026 og arbejdsstedet er Fødevareinstituttet på DTU Lyngby Campus.

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 1. november 2023 .  Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser. 

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte professor, forskningsgruppeleder Rene S. Hendriksen på 2245 0763, E-mail: rshe@food.dtu.dk .

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger. Læs mere om DTU Fødevareinstituttet på  www.food.dtu.dk  og om forskningsgruppen på  Global Kapacitetsopbygning (dtu.dk) .

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lyngby-Taarbæk Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelunds Vej, 2800 Kongens Lyngby

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 01-11-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5928336

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet